۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۴۷

دستیاری بازهم همراه با ابهام؛

اعتراض داوطلبان آزمون دستیاری به نمره و رتبه ها

اعتراض داوطلبان آزمون دستیاری به نمره و رتبه ها

آزمون دستیاری دوره چهل و دوم هم دچار ابهام و حاشیه شد. این بار داوطلبان با اشاره به ناهمخوانی نمره ها و رتبه ها معتقد هستند بر اساس آمار و مقایسه با دوره های گذشته تناقض زیادی در نتایج وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح روز شنبه ۹ خردادماه جمعی حدود ۷۰ نفر از معترضان به آزمون دستیاری با تجمع در برابر سازمان بازرسی کل کشور مستندات خود را در اعتراض به نتایج دستیاری ارائه کردند.

در این تجمع دو سه ساعته این داوطلبان یادآور شدند که وزارت بهداشت به عنوان متولی آزمون دستیاری باید پاسخگوی این اعتراضات باشد.

جمعی از این داوطلبان به خبرنگار مهر اعلام کردند که اعتراض به نمره ها و رتبه ها و ناهمخوانی و تناقض ها و مشکلات این آزمون علاوه بر شایعاتی است که شنیده می شود در برخی از حوزه های امتحانی کنترل کامل برقرار نبوده است و در یکی دو حوزه موبایل همراه داوطلب بوده و حتی تماس هم برقرار شده است.

یکی از داوطلبان نیز به موضوع موسسات آموزشی اشاره کرد و یادآور شد سئوالاتی که برخی از موسسات به عنوان تمرین داده اند شبیه سئوالات آزمون بوده است.

در این تجمع بیشترین اعتراض داوطلبان به عدم تناسب نمره ها با رتبه های همسان با سال گذشته بود.

یکی از داوطلبان در این زمینه یادآور شد که ما اعتراضات خود را در نامه های جداگانه به مجلس ، وزارت بهداشت و سازمان بازرسی ارائه کرده ایم. مهمترین بخش اعتراض ما این است که تعداد زیادی از افراد در یک نمره تراکم دارند.

وی اضافه کرد: تعداد بسیار زیادی نمره بالای ۳۵۰ تا ۴۰۰ کسب کرده اند و این چیزی است که هیچ وقت سال های گذشته اتفاق نمی افتاده است. همه ما به همراه دوستان و همکارمان  ۷ - ۸ سال است که کنار هم درس خوانده ایم و با نمره های همدیگر و حتی وضعیت درس خواندن های همدیگر آشنا هستیم. می دانیم که نمره های هر فردی در چه سطحی است. چگونه ممکن است که سال گذشته یک نمره بدست آورده باشیم و بعد از یکسال درس خواندن که دشواری امتحان نیز مثل سال گذشته بوده، نمره ای همسان با سال گذشته اما رتبه ای سه برابر به دست آورد.

این داوطلب افزود: به طور نمونه سال ۹۲ که امتحان سخت بود، فرد با نمره ۳۸۰ رتبه ۸۲ بدست آورد و سال ۹۳ امتحان سختی کمتری داشت با همین نمره ۳۸۰ رتبه اش شد ۳۰۰ و امسال با همین نمره ۳۸۰ رتبه اش شده ۸۰۰ . ضمن اینکه ۶۰۰ نفر بالای ۴۰۰ نفر شده اند که در تاریخ امتحان دستیاری بی سابقه است . نمره های همسان گذشته رتبه های چند برابری شده اند .

درباره علت این اتفاق داوطلبان معتقد هستند که آمار و ارقام همخوانی ندارد در حالی که این آزمون مهم است و باید ارزشیابی درستی از پزشکان عمومی آنها صورت گیرد.

نکته این است که این ابهامات به شایعه های زیادی که در این زمینه وجود دارد دامن می زند. بر اساس این شایعات، در برخی از حوزه ها پلمپ سئوالات باز بوده و یا موبایل همراه داوطلب بوده است و یا تماس هایی از سوی برخی موسسات گرفته شده است که همه اینها به ابهامات آزمون اضافه کرده است.

این در حالی است که پیش از این در هفته گذشته محمدحسین پورکاظمی- رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت در توضیح سختی و دشواری آزمون گفته بود: هر سوال به صورت دقیق و کامل بررسی می شود تا ضریب دشواری هر سوال مشخص شود و محاسبه آن به این گونه است که چند نفر از کل تعداد شرکت کنندگان به این سوال پاسخ صحیح داده اند. تعداد پاسخ های صحیح به تعداد کل شرکت کنندگان تقسیم می شود و ضریب دشواری به دست می آید که این نسبت بین ۰ تا ۱ است که اگر میزان آن کم شود یعنی سوال دشوار بوده و هر چه به ۱ نزدیک تر باشد یعنی سوال ساده بوده است.

رئیس مرکز سنجش و آموزش پزشکی به سطوح سوالات اشاره کرده و گفته بود: یک سوال ممکن است ساده، متوسط، دشوار، بسیار دشوار و فوق العاده دشوار باشد. در آزمون امسال ۳ سوال ساده، ۳۹ متوسط، ۵۵ دشوار، ۶۳ بسیار دشوار و ۴۰ سوال فوق العاده دشوار وجود داشت و میانگین ضریب دشواری سوالات ۰.۴۵ بود.

وی سطوح سوالات سال گذشته را نیز ذکر کرد و گفت: در سال گذشته ۳ سوال ساده، ۱۹ متوسط، ۳۹ دشوار، ۷۶ بسیار دشوار و ۴۳ سوال فوق العاده دشوار بودند و میانگین ضریب دشواری ۰.۴۳ بود یعنی آزمون امسال مقداری راحت تر از سال گذشته بوده است.

نکته دیگری که داوطلبان به آن اعتراض دارند این است که بر اساس آمار سال های گذشته تعداد افرادی که نمره بالاتر از ۴۰۰ کسب کرده اند همیشه در یک تراکم مشخص بوده است و امسال این تعداد ناگهان دو تا سه برابر شده است. در حالی که گفته می شود ضریب دشواری در حد پارسال بوده چطور این موضوع توجیه می شود. از سوی دیگر پورکاظمی در این باره یادآور شده بود: سال گذشته تنها ۱۸۴ نفر از شرکت کنندگان نمره بالاتر از ۴۰۰ را کسب کرده اند در صورتی که امسال این تعداد به ۵۸۶ نفر رسید که نشان دهنده راحت تر بودن سوالات آزمون امسال است.

وی گفت: میانگین کل جامعه شرکت کنندگان در آزمون سال گذشته ۱۷۳ بوده و امسال به ۲۰۵ رسیده است و سطح نمرات بالاتر آمده است البته نمی توان این دو جامعه را با هم مقایسه کرد و ممکن است شرکت کنندگان امسال مطالعه بیشتری داشته اند.

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی با بیان اینکه برخی از داوطلبان عنوان می کنند که رتبه ها با سال گذشته همخوانی ندارد افزود: کاملا درست است چرا که کسی که سال گذشته نمره ۴۰۰ را کسب کرده بود رتبه ۱۸۴ را داشت و کسی که امسال نمره ۴۰۰ کسب کرده رتبه ۵۸۶ را به دست آورده است، چرا که تعداد افرادی که نمره بالاتر از ۴۰۰ را کسب گرفتند بیشتر از سال گذشته بود.

پورکاظمی نمره ۱۵۰ را ملاک انتخاب رشته دانست و گفت: در سال گذشته ۶ هزار و ۶۹۷ نفر بالاتر از ۱۵۰ نمره کسب کردند در حالی که امسال این تعداد به ۷ هزار و ۵۸۸ نفر رسید و حدود ۹۰۰ نفر بیشتر از سال گذشته اجازه انتخاب رشته پیدا کرده اند.

به گزارش مهر، آزمون دستیاری پزشکی بالینی دوره چهلم و دوم در روز ۱۰ اردیبهشت ماه ۹۴ با حضور ۱۴ هزار و ۸۶۳ نفر برگزار شد. نتایج اولیه این آزمون ۳۱ اردیبهشت ماه اعلام شده است.

کد خبر 2763845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha